JÄMFÖR CASINON

JÄMFÖR
TA BORT ALLA
JÄMFÖR
0
Hem / Uncategorized / Vad händer om man kokar kola?

Vad händer om man kokar kola?

Har du någonsin undrat vad som kommer hända om man kokar kola?

Efter att du kokat kola, kommer sockret förmodligen att stanna kvar på botten av kastrullen och kommer troligen att se ut som tjära. Men har du någon aning om hur äckligt det verkligen ser ut?

Precis som 18 miljoner andra människor såg vi den här populära YouTube-videon av den charmiga ryska amatörforskaren känd som ”Crazy Russian Hacker”, vars faktiska namn är Taras Kalakos. Han bestämde sig för att analysera hur mycket socker som läsk innehåller och mer exakt hur mycket socker per burk kola som människan får i kroppen av att dricka coca cola.

Du kan se vad som finns kvar i hans video efter 30 minuters kokning av den kolsyrade drinken – klibbigt, svart tjära utseende som inte verkar höra i mänskliga magar.

The Crazy Russian Hacker har skapat vad som bara kan vara den mest effektiva antisocker reklamen någonsin. Folkhälsoorganisationer över hela världen har genererat mycket infografik, reklamkampanjer och faktablad om hälsoriskerna för kolsyrade drycker, men de borde förmodligen bara visa människor den här videon som bevisar att cola helt enkelt är gjort på socker, bevisat att när det kokar är det som i huvudsak är karamell.

Även om etiketterna i videon på flaskan är borttagna, kan det röda påminna oss om Coca Cola, som innehåller 65 g socker i en enda 590 ml flaska, tillsammans med de enorma 108 g i en liter. Pepsi är ännu sötare och använder 69 g socker på en 591 ml flaska och 112 g i en liter.

Vilka är riskerna med för mycket socker?

American Heart Association uppger att 180 000 dödsfall globalt kan vara förknippade med kolsyrade läsk, cirka 25 000 av dessa i USA. Och data från US National Centers for Disease Control and Prevention visar att amerikanerna nu blir tyngre – en tredjedel av de vuxna (34,9%) och 17% av barnen i USA är överviktiga, säger byrån, vilket sätter den årliga medicinska kostnader för fetma till mer än 147 miljarder dollar.

En studie från Imperial College London upptäckte att ungefär en burk soda
konsumeras dagligen ökar risken för typ 2-diabetes med cirka 22%.

Charity University Medical Center i Berlin upptäckte också att en sockerrik kost är dåligt för hjärnan och höjer risken för demens dramatiskt eftersom den ”skadar hjärnans struktur och funktion.”

Och om det diskuteras fortfarande om socker är ett beroendeframkallande ämne, forskare tror att en kaka som Oreo är lika beroendeframkallande som kokain.

Sedan han publicerade sin avslöjande video har Taras blivit en YouTube-sensation och har samlat mer än 11 miljoner prenumeranter på sin kanal fram tills nu. Han fortsätter att ladda upp intressanta och innovativa videor på sin kanal varje vecka, så se till att följa hans kanal för att inte missa andra intressanta experiment.

Dela