Andra populära gambling specialspel

 

Kortspel

Liar’s poker

Bridge

Basset

Liar’s poker är ett amerikanskt barspel som kombinerar statistisk resonemang med bluffning och spelas med de åtta siffrorna i serienumret på amerikanska dollarsedeln. Siffrorna är vanligtvis rankade med 1 som “ess” som högsta värde, följt av 0 som “10”, ner till 2 som lägst. Varje spelare håller en räkning, osynlig från de andra spelarna. Målet är att gissa hur ofta en viss siffra framträder bland alla sedlar som innehas av alla spelare. Varje gissning eller bud måste vara högre i värde eller kvantitet än föregående bud. Rundan slutar när alla andra spelare utmanar ett bud. Bridge eller helt enkelt bro, är ett lurande kortspel med ett vanligt 52-kort däck. Det spelas av fyra spelare i två konkurrerande partnerskap med partners som sitter mitt emot varandra kring ett bord. Miljoner av människor spelar Bridge över hela världen i klubbar, turneringar, online och med vänner hemma, vilket gör det till ett av världens mest populära kortspel, särskilt bland seniorer. World Bridge Federation (WBF) är styrelsen för internationell tävlings bridge, med många andra organ som styr Bridge på regional nivå. Basset (fransk bassett, från italiensk bassett), även känd som barbacole och hocca, är ett kortspel som ansågs vara en av de mest artiga. Den var avsedd för personer med högsta rang på grund av de stora förluster eller vinster som kan uppkomma av spelare. Leken i Basset resulterade i grunden som ett lotteri. En spelare kan ibland vinna, men den stora vinnaren var återförsäljaren (bankiren). Återförsäljaren hade ett antal privilegier enligt reglerna, inklusive att ha det enda och sista kortets bortskaffande. Detta gav honom eller henne ett betydande övertag.

Lansquenet

Piquet

Flush

Lansquenet är ett kortspel, namngivet efter den franska stavningen av det tyska ordet Landsknecht (“landets tjänare”), som hänvisar till tyska legosoldater från 15 och 1600-talet. Lansquenet trumman är en typ av fälttrumma som används av dessa soldater. Återförsäljaren eller bankiren satsar en viss summa, och detta måste uppfyllas av närmaste återförsäljare först och så vidare. Piquet spelas med en 32-kort däck, normalt kallad ett pietettdäck. Däcket består av 7or till 10or, ansikte kort och ess i varje färg, och kan skapas genom att ta bort alla 2-6 värden från ett 52-kortdäck. Varje spel består av en partie av sex erbjudanden (partie betyder match på franska). Spelaren som får flest poäng vinner (se poängsektion för ytterligare detaljer). Teen patti (även känd som flash eller flush) är ett kortspel som har sitt ursprung i det indiska subkontinenten. Spelet, som faktiskt är en förenklad version av poker, är populär i hela Sydasien. Båtar från Indien kallar det “flush” för att undvika någon juridisk negativitet kring spelet där det spelas lagligt.

Carnival Spel

Razzle

Razzle är ett spel som ibland presenteras på karneval i mitten och historiskt, på kasinon i Havanna, Cuba. Spelet är också känt som Razzle-Dazzle. Detta generiska namn är sällan känt för spelare, eftersom det generellt presenteras som fotboll, tio poäng vinst, baseball, mo-co, indisk poker, cajun bingo eller annat namn valt att skapa intresse för lokalbefolkningen. Spelets karaktär gör det till en särskild penningmakare för oärliga carnies.

 

Myntkastnings spel

Krona eller Klave

Två-upp

Myntvippning, myntkastning eller krona eller klave är att kasta ett mynt i luften och kontrollera vilken sida som visas när den landar för att välja mellan två alternativ, ibland för att lösa en tvist mellan två parter. Det är en form av sortition som i sig har endast två möjliga och lika sannolika resultat. Två-upp är ett traditionellt australiskt spel med en utsedd “spinner” som kastar två mynt eller pennies i luften. Spelarna satsar på huruvida mynten kommer att falla med båda huvuden (framåt) uppåt, båda klavarna (omvända) uppåt eller med ett mynt krona och en klave (så kallade “odds”). Det spelas traditionellt på Anzac Day i pubar och klubbar över hela Australien, delvis för att markera en gemensam upplevelse med Diggers genom åren.

 

Självsäkerhet Tricks

Tre Kort Monte

Kopp spelet

Tre kort Monte – även känd som damen och tre-kort-tricket – är ett förtroendespel där offret eller “marken” luras på att satsa en summa pengar, under antagandet att de kan hitta “pengar” kortet “bland tre nedåtvända spelkort. Det är detsamma som kopp spelet förutom att kort används istället för koppar. Kopp spelet (även kallat thimblerig, tre koppar och en ärta, det gamla arméspelet) visas som ett spel, men i verkligheten, när det satsas på pengar, är det nästan alltid ett förtroendealternativ som används för att begå bedrägeri. I förtroende trick slang kallas den här svindeln som en short-con eftersom det är snabbt och enkelt att dra av.

 

Tärningsbaserade Spel

Backgammon

Liar’s dice

Passe-dix

Backgammon är ett av de äldsta brädspelen som är kända. Det är ett spel med två spelare där varje spelare har femton bitar (checkers) som flyttar mellan tjugofyra trianglar (poäng) enligt två tärningskast. Målet med spelet är att vara först för att bära av, dvs flytta alla femton checkers av brädan. Backgammon är medlem i tabell familjen, en av de äldsta klasserna av brädspel. Liars dice är en typ av tärningsspel för två eller flera spelare som kräver förmåga att lura och upptäcka en motståndares bluff. I en “vanlig hand” liar’s tärningsspel har varje spelare en uppsättning tärningar, alla spelare rullar en gång och gissningar avser tärningarna som varje spelare kan se (sin hand) samt alla dolda tärningar (de andra spelarnas händer). I “individuell hand” spel finns det en uppsättning tärningar som överförs från spelare till spelare. Passe-dix, även kallad passage på engelska, är ett chansspel med tärningar. Det beskrevs av Charles Cotton i The Compleat Gamester (1674) sålunda: “Passage är ett spel på tärningar som spelas med två och det utförs med tre tärningar. Caster kastar ständigt tills han har kastat dubbla under tio, och då är han ute och förlorar, eller Dubblets över tio, och sedan går han och vinner. “

Hazard (spel)

Gris (tärningsspel)

Mexiko (spel)

Hazard är ett tidigt engelskt spel som spelas med två tärningar; det nämndes i Geoffrey Chaucer Canterbury Tales på 1400-talet. Trots sina komplicerade regler var risken mycket populär under 1700 och 1800-talet och spelades ofta för pengar. På Crockfords Club i London var risken särskilt populär. Under 1800-talet utvecklade spelet craps från Hazard genom en förenkling av reglerna. Craps är nu väldigt populär i Nordamerika, men inget spel är fortfarande populärt bland resten av världen. Gris är ett enkelt tärningsspel som först beskrivs i tryck av John Scarne 1945. Som med många spel av folkligt ursprung spelas Gris med många regelvariationer. Kommersiella varianter av gris inkluderar Skicka grisarna, Gristärning och Skunk. Gris används ofta av matematiklärare för att undervisa sannolikhetskoncept. Gris är en av en serie tärningsspel som beskrivs av Reiner Knizia som “jeopardy tärningsspel”. För hotade tärningsspel är den dominerande typen av beslut om att äventyra tidigare vinster genom att rulla på potentiella större vinster. Mexiko är ett eliminerande tärningsspel, där flera spelare är överens om att spela ett visst antal rundor. Efter varje runda elimineras en spelare. När alla spelare utom en har blivit eliminerade, vinner den återstående spelaren spelet. På grund av sin extremt enkla spel-struktur, bedrivs det i allmänhet som ett sätt att spela, där den slutliga kvarvarande spelaren vinner den mängd pengar som satsas av varje person som eliminerades i tidigare omgångar. En variant av dricksspelets Liar’s Dice känd som mexikan eller Mia använder liknande tärningar, men har väldigt olika spelmekanik.

Andra Populära Specialspel
5 (100%) 4 betyg